Vil du begynne å ri?

Rideskolen vår kan idag tilby ridekurs i dressur og sprang på forskjellige nivå (nybegynner, lett øvet, øvet og viderekommen). Vi tilbyr også kurs for ungdom og voksne og har barneridning drop-in en gang i mnd.

Hos oss er det alltid påbudt med riktig sikkerhetsutstyr. Alle som skal ri må alltid bruke godkjent hjelm under ridning, samt riktig fottøy. (Ridestøvler eller sko med hæl og leggchaps)

Sikkerhetsvest er påbudt under sprangridning for alle ryttere ut året de fyller 18 år, men vi anbefaler å alltid ha den på seg under all ridning. Rideskolen har både hjelmer og sikkerhetsvester til utlån.

Et ridekurs går over 10 ridetimer, en dag i uka.
Kurset forhåndsbetales og refunderes ikke ved fravær. Alle som rir i rideskolen må være medlem av rideklubben. Vi tilbyr prøvetimer for dere som ønsker å prøve før påmelding og drop in for deg med erfaring fra før.

Ønsker du å melde deg eller barna på ridekurs?
Send en mail til rideskole.edr@gmail.com, skriv nivå, alder og hvilke dager som evt passer så kan vi raskere finne riktig kurs til deg. Ved fulle kurs blir du satt opp på venteliste.

Priser
10-ukers ridekurs: 2000,-
Drop in og private timer tter avtale. Send mail for mer informasjon

10-ukers ridekurs betales forskudd på vår bankterminal eller Vipps før første ridetime. Elever under 18 år må ha med foresatt til første time for betaling og utfylling av kontaktskjema.

Barneridning første fredag i mnd, se vår facebookside for informasjon og påmelding.

Ved drop in settes du opp på en time med passende nivå dersom vi har plass. Ved fulle kurs kan vi ikke tilby drop in timer.

Alle som rir i rideskolen må være medlem i rideklubben.

Nybegynner
For deg som har ingen eller liten erfaring med ridning og håndtering av hest. (Alle våre ridekurs er uten leier, ønskes det leier gi beskjed på forhånd).

Målet for kurset er å lære å omgås hesten på en trygg og korrekt måte, lære å stelle, sale opp, leie og korrekt opp/nedstigning. Rytteren trener på korrekt sits, balanse og grunnleggende rideferdigheter slik at en behersker hesten godt i skritt og trav.

Etter ett kurs på Nybegynner 1 går de videre til Nybegynner 2. Dette kurset er repetisjon av kurs 1 for at rytteren skal beherske alle målene fra kurs 1 før de lærer seg blant annet mer om ridebanens veier og flere øvelser. Det er veldig individuelt for hver rytter hvor lang tid en trenger før en går videre på et høyere nivå. Noen trenger lenger tid enn andre.

Lett Øvet
For ryttere med litt erfaring på hesteryggen fra før og som behersker å ri hesten i skritt og trav, og som gjerne har prøvd seg litt på galopp. Målet for kurset er å kontrollere hesten i galopp, ri nedsittende trav, gjøre galoppfatninger og kunne ridebanens veier. Kurset inneholder også teoritime.

Øvet
For å ri på Øvet nivå skal rytteren mestre hesten i alle gangarter, kunne ridebanens veier og mestre nedsittende trav og galoppfatninger.
Rytteren får også etterhvet begynne på litt mer krevende øvelser som fordelsvendinger og sjenkelvikninger, og bommer/kavalettier.
Kurset inneholder også teoritime

Viderekommen
Når du har gått lenge på øvet slik at du kan øvelser som fordelsvendinger og sjenkelvikninger, og mestrer hesten i alle gangarter og kan ri kontrollert på banen kan du begynne på viderekommen.

Målet for kurset er å gjøre rytteren mer selvstendig i sitt arbeid, og lære flere øvelser (versader, bakdelsvendinger, galoppbytte osv). Det legges også inn bomarbeid og kavalettier

Nybegynner Sprang
Når du kan ri selvstendig og kontrollert i alle gangarter kan du begynne sprang. Nybegynner sprang er for de som ikke har hoppet noe særlig før, men erfaring med bommer og små kavalettier er en fordel. Her jobber vi med sprangteknikk, sprangrettet bakkearbeid, bommer og hinder. Korrekt anridning og riktig sits før, over og etter hinderet.

Øvet/Viderekommen Sprang
For de som har mer erfaring i sprang. Målet her er at rytteren skal kunne hoppe en bane kontrollert og være klar for å kunne ri stevner.

Det er til enhver tid opp til instruktøren å vurdere rytterens ferdigheter for å kunne delta på sprangkurs.

Barneridning
Her blir barna leiet rundt med leier for å bli trygg på hesten. Det trenes på balanse, sikkerthet og å styre hesten. Kun Drop-in timer, se vår facebookside for mer informasjon

Terapiridning
Foregår med utdannet rideterapeut.
Kontakt Sue Maun.